Coaching bij persoonlijke ontwikkeling

Je bent een ervaren professional en je merkt dat je niet lekker in jouw vel zit. Je ervaart onrust, onbalans of stress of je merkt dat jouw communicatie- of managementvaardigheden niet zo effectief zijn als je zou willen. Coaching kan je daarbij helpen.

Jij werkt als professional in een commerciële omgeving, waar je gewend bent aan dynamiek, drukte, doelstellingen en ontwikkeling. Jouw werk zorgt vaak voor energie, voldoening en plezier. Nieuwe uitdagingen en ontwikkelingen, fijne collega’s, uitdagende klanten, volop carrièremogelijkheden. En toch kan het zijn dat je niet lekker in je vel zit. Het gaat steeds meer energie kosten, je ervaart minder plezier of voelt dat er dingen niet lekker lopen en dat geeft stress. Misschien bereik je minder of andere dingen dan je wilt en dat zorgt voor druk en teleurstelling.

Soms is dit kortstondig en weet je zelf de situatie te keren. Maar wanneer je structureel wordt geconfronteerd met zaken die jou belemmeren kun je hier juist veel last van hebben. Je merkt dat er iets niet lekker zit, dat je je niet fit voelt of dat je onzeker wordt. Misschien herken je dit of een van onderstaande vraagstukken? Dan kan coaching uitkomst bieden. 

Z

Je bent het gevoel van regie en balans in je werk kwijt. Je hebt het gevoel geleefd te worden of geen grip meer te hebben op alles wat er moet gebeuren. Je bent het overzicht kwijt en je probeert zo goed als je kunt alles bij te benen. Of je hebt het inmiddels opgegeven in de overtuiging dat het toch niet lukt. Je voelt je niet fit of je hebt last van stress. Het lukt je niet om te ontspannen en je blijft piekeren. Daarbij kan je worstelen met een schuldgevoel of het idee het niet goed te kunnen doen. 

Regie 

Z

Je bereikt in jouw rol als manager niet wat je voor ogen hebt. Je bent zoekend in hoe je met jouw team moet communiceren. Je kan niet loslaten of raakt teleurgesteld als je teveel loslaat. Je ervaart onrust met jouw team of tussen de mensen in jouw team. Of je wilt jouw team helpen ontwikkelen maar merkt dat dat niet het effect heeft dat je wilt. Dit geeft stress, want je hebt met jouw team (en zelf) wel bepaalde doelstellingen te behalen. Je voelt frustratie, teleurstelling of angst voor wat anderen over je denken. 

Management skills en communicatie

Z

Ook voor jou als ervaren professional kan een (nieuwe) werkomgeving onzekerheid oproepen. Zeker wanneer dat een snelle, commerciële omgeving is. Je bent onder de indruk van die collega’s met veel kennis en ervaring, waardoor je je stilhoudt tijdens meetings. Oj je komt er achter dat je het moeilijk vindt om jouw grenzen aan te geven of jezelf te profileren tussen de anderen. Omdat je je wilt bewijzen wil je geen nee zeggen tegen de opdrachten die je krijgt en het is moeilijk om hulp te vragen. Daardoor ligt er teveel werk of schuif je voor je uit wat je te doen hebt. Je ervaart stress; je voelt frustratie of angst voor wat anderen denken van jou. 

grenzen, assertiviteit en onzekerheid

Z

Het kan natuurlijk ook zijn dat dat wat niet lekker loopt zorgt voor onbalans en spanning of verandering in jouw werk- en/of thuissituatie. Misschien geeft je partner of familie wel aan dat hij of zij jou vindt veranderen en dat geeft spanning tussen jullie. Of je merkt dat je niet meer zoveel sport, minder of geen tijd meer besteedt aan sociale contacten of dat je hobbies bent kwijtgeraakt. Daarmee vallen de dingen weg die jou normaalgesproken helpen bij het opladen of ontspannen. Juist terwijl je dat echt nodig hebt. Het lukt je alleen niet om het weer op te pakken. Je voelt dat dit een negatief effect heeft. Je ervaart onrust en stress en hebt weinig energie. 

Werk-privé balans

Resultaat gebieden:

N

Je durft meer ruimte in te nemen en bent zichtbaarder. Je ervaart erkenning en gelijkwaardigheid.

N

Je voelt je meer in balans en krijgt weer energie van de dingen waar je mee bezig bent. Je ervaart ontspanning of meer plezier.

N

Je kunt jouw grenzen beter aangeven en krijgt daardoor meer rust en begrip.

N

Jouw management en communicatie is effectiever. Je voelt daadkracht , wederzijds respect en merkt resultaat.

N

Stressklachten zijn verminderd en je voelt je positiever en energieker.

N

Je hebt meer regie over jouw leven en komt tot keuzes die jij belangrijk vindt.

Wil je meer lezen over de werkwijze bij Coaching op persoonlijke ontwikkeling?

Ben jij klaar om met jouw persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan en duurzaam te groeien? Neem dan contact op, ik maak graag kennis met je.