Maak kennis
met Maaike

Ontwikkeling van mensen, de kracht die mensen in zichzelf kunnen vinden om een veranderproces aan te gaan en daadwerkelijk in beweging te komen fascineert me enorm. Daarnaast houd ik van ontwikkeling van organisaties en de dynamiek binnen teams.

In meer dan twintig jaar werkervaring, waarvan ongeveer 18 jaar bij commerciele werkgevers in het bedrijfsleven, heb ik veel affiniteit opgebouwd met vragen die kunnen spelen bij professionals in een commerciele werkomgeving. Ik heb een groot aantal (young) professionals aangenomen en begeleid in hun ontwikkeling. Daarbij kwam ik veel vraagstukken tegen, die met de juiste begeleiding en ondersteuning mooie resultaten konden opleveren. Ik heb de veerkracht, de motivatie en de drive van medewerkers gezien wanneer zij grip kregen op hun vraagstuk. En de effecten daarvan op hun omgeving, hun teams, hun kwaliteit van werk en hun welzijn. 

R

Gecertificeerd Coach

 Ik heb een EIA-certificering en ben NOBCO / EMCC Senior Coach. Ik ben lid van NOBCO en NOLOC. Bij de NOLOC heb ik een erkenning als Register Loopbaanprofessional. Ik vind het belangrijk om mijn kennis en kunde van het vak op peil te houden en mezelf te blijven ontwikkelen. Ik doe dat niet alleen via (branche)bijeenkomsten en door het volgen van opleidingen. Ik leer ook van andere coaches via intervisie bijeenkomsten.

Ter achtergrond; Ik heb eerst de Coach Intensive opleiding bij NONONS afgerond; een door het NOBCO en EMCC EQA geaccrediteerde opleiding. Daarna heb ik de vervolgopleiding Coach Expert gedaan. Een opleiding die door NOBCO wordt erkend en beoordeeld op Senior Practitioner niveau. Deze verdiepende opleiding maakt dat ik mezelf als coach effectiever kan inzetten en beschik over diepgaandere kennis en vaardigheden van diverse coachmethodes.

Mijn achtergrond

De eerste jaren van mijn carrière heb ik in marketing communicatie en product management gewerkt bij Sony en MGM. In 2005 ben ik voor Hamilton Bright, een Field Marketing organisatie, gaan werken. Daar heb ik diverse functies gehad; van Field Manager en Accountmanager tot General Manager en de laatste jaren HR Manager voor de gehele Group en lid van het Directie en Management Team. Hamilton Bright is een continu groeiende organisatie, zowel in aantallen medewerkers, als in omzet, klanten en dochterbedrijven. Ik heb veel kennis en ervaring opgedaan in een commerciele omgeving, in management, in organisatie- en mensontwikkeling. Daarnaast heb ik met een aantal van de opdrachtgevers nauw samengewerkt en ook in die internationale sales en marketing organisaties een kijkje in de keuken mogen nemen. In mijn rol als commissaris bij Empatec heb ik ervaring opgedaan als toezichthouder bij een prachtig mensontwikkelbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

LEVENSGENIETER

Ik combineer mijn werk met mijn gezinsleven en allerlei andere bezigheden met familie en vrienden. Ik ben getrouwd en moeder van drie prachtige dochters. Verre reizen maken is onze gezamenlijke passie. We houden ervan om kennis te maken met andere mensen, culturen, eten en natuur. Naast reizen heeft muziek een grote rol in ons gezin. Er staat bijna altijd muziek aan en we gaan graag naar concerten en festivals.

Wil je meer weten over wat je van mij kunt verwachten als coach?