Werkwijze

Ben jij benieuwd hoe mijn aanpak van de verschillende coachtrajecten eruit ziet en wat je van mij kunt verwachten als coach? Je leest het hier!

Jouw doel staat centraal. In de coaching werken we aan een structurele en duurzame verandering op het gebied van jouw doel. Het vergroten van de zelfredzaamheid krijgt aandacht tijdens de coaching, zodat je ook na afronding van de coaching zelfstandig verder kunt met het werken aan jouw doel.

Woorden die mij typeren als coach:

$

Doel- en resultaatgericht

$

Empathisch

$

Luisterend

$

No-nonsense

$

Praktisch en oplossingsgericht

$

Actief

Tijdens de gesprekken zet ik waar nodig praktische oefeningen en modellen in. Ik werk met diverse effectieve en wetenschappelijk onderbouwde coaching methodes zoals Transactionele Analyse, ACT en Voice Dialogue. We evalueren telkens of de ingezette route goed voelt voor je en hoe we vorderen richting jouw doel.   

Ik ben empathisch en tegelijkertijd kan ik ook je confronteren met wat ik waarneem in de gesprekken en direct zijn in mijn feedback. Soms doe ik dat met wat humor. Het is echter vooral belangrijk dat de je bij mij een vertrouwde en veilige omgeving vindt om de verandering aan te durven gaan en weer regie te krijgen over het vraagstuk dat je hebt. Ik volg de Internationale Ethische Code die ook door de NOBCO wordt onderschreven. 

Ik werk met een gratis en vrijblijvende intake, waarna je op basis van een coachplan beslist of je de coaching wilt starten. De aanpak van persoonlijke ontwikkeling of loopbaancoaching verschilt. Hieronder lees je er meer over. 

Ben je een werkgever en op zoek naar informatie over coaching voor jouw medewerkers? 

R

Intake en coachvoorstel

Een traject begint met een gratis en vrijblijvend intake gesprek. We maken kennis en we kijken wat de huidige situatie is en waar je naar toe zou willen. We bespreken jouw doel. En we bespreken de praktische kant, zoals de gewenste locatie. Op basis van de intake maak ik een coachplan met daarin mijn aanpak, een inschatting van het aantal gesprekken en een kostenoverzicht. Ook jouw doel en de aanleiding is in het coachplan opgenomen. Op basis van het plan en de intake bepaal je of je het coachtraject wilt starten. Indien het coachplan akkoord is stuur ik een coachcontract waarin de belangrijkste zaken beknopt zijn samengevat, waarna we starten met het traject. 

Wanneer jouw werkgever de opdrachtgever is ontvang de werkgever het coachplan, met daarin de aanpak en een kostenindicatie ter akkoord. 

 

Coachtraject persoonlijke ontwikkeling

Na de intake onderzoeken we wat er tussen de jou en het doel in staat. Waarom lukt het nu niet om het aan te pakken? Wat zijn de belemmeringen en wat voelt er niet goed? We ontdekken bepaalde patronen en overtuigingen of gedrag dat ervoor zorgt dat het nu niet lekker loopt. Vervolgens bekijken we hoe je hiermee om wilt gaan. Wil je het veranderen, wil je de situatie leren accepteren of onderzoeken hoe je weg kunt gaan uit deze situatie. 

 Van daaruit gaan we aan de slag met (het bedenken van) acties en/of het oefenen van vaardigheden om zo dichterbij het doel te komen. Het kost soms tijd voordat iets gemakkelijker wordt. We focussen in de trajecten veel op de successen die je behaalt. Niet alleen de acties die goed gaan, maar juist ook de dingen die moeilijk zijn en die je toch aangaat of de dingen die niet zo goed zijn gegaan bespreken we.

Na het coachtraject heb je het doel bereikt of heb je flinke stappen richting het doel gezet en kun je zelfstandig verder met behulp van de kennis, vaardigheden en/of middelen die je hebt geleerd in te zetten. Je hebt daarbij ook de kennis van de modellen die we bespreken en die ik je toestuur met de toelichting. En je hebt jouw opgedane inzichten bijgehouden die je ook later weer kunt gebruiken. 

R

Loopbaancoaching

Wanneer we starten met een loopbaan traject bepalen we eerst de waarden die jij belangrijk vindt in jouw leven en werk. En we onderzoeken wat jou motiveert en waarom dat zo is. Vervolgens brengen we jouw talenten in kaart; waar ben je goed in en wat heb je een werkgever of opdrachtgever te bieden. Veel breder dan alleen jouw competenties. Aansluitend bekijken we de randvoorwaarden. Waar moet een baan in praktisch opzicht aan voldoen?

Deze drie pijlers brengen we samen om zo te komen tot jouw loopbaan strategie. Een duidelijk doel waar je mee aan de slag kunt. Tot slot maken we een concreet actieplan voor de korte en langere termijn met de stappen die je wilt zetten om jouw loopbaan doel waar te maken.

Onderdeel van loopbaancoaching kan ook zijn de begeleiding tijdens jouw zoektocht op de arbeidsmarkt en het sollicitatieproces. Van het zoeken van de vacature tot het schrijven van CV of brief en voorbereiden van het gesprek.

Meer over coaching

Wil je meer weten over de soorten coaching en de bijbehorende vraagstuk en resultaatgebieden?

Ontdek het hier:

 

Persoonlijke ontwikkelingLoopbaan Coaching

Benieuwd hoe andere coachees hun traject hebben ervaren? Je leest het hier!