N

Gecertificeerde en ervaren coach

N

Voor het commerciële bedrijfsleven

N

Door heel NL of online

Coachplan

Op basis van de intake stuur ik je per mail een coachplan met daarin jou doel(en) en achtergrond, meer informatie over mijn aanpak, een inschatting van het aantal gesprekken en een kostenoverzicht. Op basis van het plan en de intake bepaal je of je het coachtraject wilt starten. Indien het coachplan akkoord en je wilt starten dan bevestig je dat per mail, waarna we starten met het traject.

Wanneer jouw werkgever de opdrachtgever is ontvangt de werkgever het coachplan, met daarin de aanpak en een kostenindicatie ter akkoord. De hierin opgenomen coachdoelen en achtergrond heb ik eerst aan jou voorgelegd ter akkoord. Ik deel alleen persoonlijke en vertrouwelijke informatie met jouw werkgever na jouw goedkeuring.

Intake

Een traject begint met een gratis en vrijblijvend intake gesprek. Dat kan online of op locatie. We maken kennis en je vertelt meer over wat de huidige situatie is en waar je naartoe wilt. Ik stel jou hierover vooral veel vragen. We bespreken vervolgens jouw doel(en). En ik leg je meer uit over mijn aanpak en over enkele praktische zaken, zoals de coach locaties, planning en evaluatiemomenten.

Eventueel kan dit in de vorm van een driegesprek met jouw werkgever erbij.

  Fases coaching

  Wanneer het een coaching traject betreft, gaan we concreet op zoek naar jouw hulpvraag. Hierbij zullen we inzoomen op bepaalde situaties en zullen bijpassende modellen toegepast worden. 

   Bewustwording:
   •  we werken aan wat er gebeurt, in welke situaties en waarom dat zo is;
   •  meestal liggen deze gesprekken iets dichter op elkaar in tijd.
   Keuze:
   •  Je maakt een keuze over wat je hiermee wilt. Wil je er iets aan veranderen, wil je het leren accepteren of wil je weggaan uit een bepaalde situatie of omgeving?
   Ontwikkelen vaardigheden en oefenen in de praktijk:
   •  We gaan tijdens de gesprekken aan de slag met jouw keuze. We gaan oefenen, we bespreken praktijksituaties en je reflecteert op wat je leert en waar je tegenaan loopt.

   Deze gesprekken liggen vaak iets verder uit elkaar zodat je de tijd hebt om in de praktijk aan de slag te gaan.

   Fases Loopbaancoaching

   Wanneer het een loopbaantraject betreft, waarin je concreet wilt onderzoeken wat een voor jou passende vervolgstap in jouw carrière is, doorlopen we een of meer van de volgende fases:

    Persoonlijk profiel:
     •  We brengen de waarden in kaart die jij belangrijk vindt in jouw leven en werk.
     •  We onderzoeken wat jou op een goede manier motiveert en energie geeft en waarom dat zo is.
     •  We maken een overzicht van jouw talenten; waar ben je goed in en wat heb je een werkgever of opdrachtgever te bieden. Veel breder dan alleen jouw competenties.
     •  We maken een lijst met jouw randvoorwaarden. Waar moet een baan in praktisch opzicht aan voldoen?
    Baanprofiel:
    •  We onderzoeken passende branches, werkgevers en mogelijke banen. We toetsen deze aan jouw persoonlijk profiel en komen tot een selectie van mogelijkheden waar je concreet mee aan de slag gaat.
    Loopbaanstrategie en -plan van aanpak:
    • We brengen dit samen in een loopbaanstrategie. Een duidelijk doel waar je mee aan de slag kunt.
    •  We maken een concreet actieplan voor de korte en langere termijn met de stappen die je wilt zetten om het jouw doel waar te maken.
    Praktische (sollicitatie)begeleiding:
    •  Ik begeleid je bij het sollicitatieproces, van het opstellen van CV en eventuele sollicitatiebrief tot het voorbereiden op een sollicitatiegesprek.

    Vox typicals:

    N

    Ik werk landelijk en maak hiervoor gebruik van ruimtes van Het Coachhuis. Het is dus vaak mogelijk om op een voor jouw handige locatie af te spreken.

    N

    Ik hanteer wetenschappelijk onderbouwde en effectieve coachmethodes, zoals ACT, Voice Dialogue en Transactionele Analyse.

    N

    Na de gesprekken stuur ik de besproken modellen en oefeningen toe voorzien van uitleg, zodat je dit rustig kan nalezen en ook later kan gebruiken.

    N

    Ik deel geen vertrouwelijke informatie met derden, dus ook niet met jouw werkgever behalve wanneer dat op jouw verzoek en/of na jouw akkoord is.

    N

    Er is ruim de tijd voor een gesprek; er gaat geen wekker af na een uur.

    N

    Ik hou van een informele setting, dus kijk niet gek op als ik mijn sneakers aan heb.

    Benieuwd hoe andere coachees hun traject hebben ervaren? Je leest het hier!